PROGRAMACIÓ - Paper de Música

Paper de Música
Vaya al Contenido
PROGRAMACIÓ
Propers concerts i esdeveniments

Dissabte, 20 de maig de 2023, a les 7 de la tarda.
CONCERT DE JOVES PIANISTES DE L’ESMUC

ADRIÀ CRESPO, piano
Va iniciar els estudis musicals als 7 anys al Conservatori Municipal de la seva ciutat, Terrassa, amb la professora Fanny Escrig, finalitzant els estudis de grau
mitjà amb Matrícula d’Honor i rebent el Premi d'Honor de Grau Professional de la seva promoció. Posteriorment estudià el Grau en ensenyaments artístics superiors en l'especialitat d'interpretació del piano amb el professor Adolf Pla a l'ESMUC. Ha rebut classes magistrals d'altres professors del panorama pianístic nacional i internacional com Alba Ventura, Marta Zabaleta, Bart van Der Roer, Anna Chiara d’Ascoli, Karl Juris i Hamsa Al-Wadi, entre d'altres. Ha ofert recitals a diverses sales de concert i auditoris a Catalunya, País Basc, Madrid i Finlàndia; tant en format solista com de música de cambra. Va actuar a la inauguració de l'exposició temporal sobre Felip Pedrell al Museu de la Música de Barcelona i ha ofert recitals sobre la figura de Frederic Mompou a múltiples sales de concert. El 2022 va ser seleccionat per la Fundació La Caixa per actuar als Microconcerts de Caixaforum Barcelona amb el programa «La Barcelona de Frederic Mompou».

GONZALO BARRERO, piano
Neix a Jerez de la Frontera l'any 2001. Comença els seus estudis de piano als 8 anys en el Conservatorio Profesional de Música «Joaquín Villatoro» de Jerez de la Frontera, amb el professor Eduardo Rodríguez Carrasco. En 2019 comença els seus estudis de Grau Superior d'interpretació de música clàssica i contemporània en l’ESMUC amb el pianista Vladislav Bronevetzky Juvan. L'any 2022 va rebre la Beca a l'excel·lència «Anna Riera». Ha compaginat els seus estudis amb una participació activa en cursos de perfeccionament amb professors com Guillermo González Hernández, Patrín García Barredo, Miguel Ángel Ortega Chavaldas, Begoña Uriarte Pérez, Víctor i Luis de la Vall a Espanya, Bart van der Rosegar en Codarts (Rotterdam, Holanda) o Alfonso Gómez Ruiz de Arcuate a Friburg (Alemanya). En l'actualitat compagina la seva carrera de solista amb música de cambra, participant en projectes d’ensemble i orquestra a l’ESMUC. A més destaca en l'àmbit del lied, rebent formació dels pianistes i liederistes Francisco Poyato i Josep Surinyac. Ha realitzat recitals de lied a Barcelona, en sales com el Recinte Modernista «Sant Pau». Ha debutat en el festival de Lied «Life Victoria» de Barcelona l'any 2022.

ORIOL MASDEU, piano
Reus, 2000. Actualment fa l’últim curs del Grau Superior d’Interpretació Clàssica i Contemporània a l’ESMUC amb el professor Rafael Salinas Tello. L’any 2019 va obtenir el Grau Professional amb la professora Núria Ruera Soriano al Conservatori de Música de Vila-seca, on es va graduar amb Menció d’Honor en les especialitats de Piano i Música de Cambra, i amb Premi d’Honor en Composició i Harmonia. Ha rebut classes de música de cambra dels professors Kennedy Moretti, Francisco Poyato i Jonathan Brown; de música jazz, d’Ignasi Terraza, i de música antiga, d’Eduard Martínez. També ha tingut l’oportunitat de participar en diferents cursos d’àmbit nacional per perfeccionar la formació. El 2021 i el 2022 ha estat guanyador del segon premi en la categoria Sènior del Concurs de Piano Isaac Albéniz de Camprodon.

P R O G R A M A
ADRIÀ CRESPO
Arabesca per a piano, en Do major, op 18 ROBERT SCHUMANN
Valsos poètics ENRIC GRANADOS
GONZALO BARRERO
Fantasia en Do major, op. 15, D. 760, «Wanderer» FRANZ SCHUBERT
- Allegro con fuoco ma non troppo
- Adagio
- Presto
- Allegro
ORIOL MASDEU
6 Moments musicals, op. 16 SERGUEI RAKHMÀNINOV
1. Andantino en Si bemol menor
2. Allegretto en Mi bemol menor
5. Adagio sostenuto en Re bemol mayor
6. Maestoso en Do mayor


Alumnes ESMUC
Trio de canyes Vidalba
Dissabte, 25 de març de 2023, a les 7 de la tarda.
TRIO DE CANYES VIDALBA

Dolors Almirall, oboè
Queralt Roca, clarinet
Lleonard Castelló, fagot

Amb la col·laboració de Josep Ferrer com a narrador.

Dolors Almirall, oboè, Queralt Roca, clarinet, Lleonard Castelló, fagot, van formar el trio de canyes Vidalba l’any 2011 després d’una dilatada trajectòria comuna en diverses formacions instrumentals; entre d’altres, han compartit projectes tan gratificants com «El poble del Vent i de Fusta» de l’Auditori de Barcelona i «Papageno i Cia» de la Fundació la Caixa.

La riquesa tímbrica de trio de canyes unida a la subtilesa i varietat del seu repertori ha estat determinant en la consolidació del trio de canyes Vidalba, que dissenya els seus programes combinant obres escrites originalment per a la formació amb arranjaments molt interessants i ho vesteix amb un estil molt particular amb l’ànim de fer gaudir al màxim la música a tots els públics.

P R O G R A M A
La comparsa : ERNESTO LECUONA
De casa nostra 2a suite : JORDI LEON
Passejant (estrena) : ROBERT AGUSTINA
Gran Señora : IGNACIO CERVANTES
Tu sonrisa : MANUEL SAUMELL
Habanera i Contradanza : PAQUITO D’RIVERA
Miniatures : LIBOR SÍMA


Pentagrama
Foto escenari
Pentagrama
Regreso al contenido